Bharara iddianameyi yeniledi

FBI ile gizli pazarlıklar yaptıktan sonra gittiği Amerika'da tutuklanan Rıza Sarraf hakkındaki iddianamede değişiklik yapıldı. Başsavcı Preet Bharara iddianamenin suçlamalar bölümüne ''New York ile birlikte, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve her nerede bu suçlar işlendiyse'' ifadesini ekledi.

Abone ol

Türkiye'ye gönderdiği özel FBI ajanı aracılığı ile İran asıllı iş adamı Rıza Sarraf'la pazarlık yapan ve gizli bir dosya hazırlayan savcı Preet Bharara, ilk duruşma öncesi iddianameyi yeniledi.

Sarraf'ı ABD'de tutuklatan New York Güney Bölgesi Başsavcısı iddianamenin 'suçlamalar' bölümüne Türkiye'yi de ekledi.

Başsavcı Bharara, 15 Aralık'ta mahkemeye mühürlü olarak sunduğu 21 sayfalık iddianameyi değiştirerek 30 Mart'ta ABD Federal Adalet Sistemi resmi kayıtlarına sundu.

Preet Bharara İddianamenin 13, 15, 19 ve 22'nci paragraflarına '' New York ile birllikte Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve her nerede bu suçlar işlendiyse'' ifadesini ekledi.

İlk iddianamede, Sarraf ve arkadaşlarının ABD çıkarlarına karşı komplo kurmak için işbirliği yapmak, İran ambargosunu delmek, banka sahteciliği ve kara para aklamak suçlarının ABD dışında başladığı belirtilmişti.

Bharara, iddianamede yaptığı değişiklikle Türkiye'yi suçların işlendiği ülkeler arasına aldı. Bu kapsamda dava sürecinde Türkiye'den bilgi ve belge talep edilmesinin de önü açılmış oldu.

Bu arada ödenek yokluğu gerekçesi ile tutuklandığı Miami'den yargılamanın görüleceği Newyork'a cezaevi ring otobüsleri ile götürülen Sarraf, 5 gündür Atlanta Cezaevi'nde otobüs bekliyor. Sarraf'ın New York’taki Manhattan Federal Cezaevine nakledilinin en az 1 hafta daha sürmesi bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

Ankara'daki uzman erbaş vardiya yatakhanesi yenilendi Gündem Riyad grubu resmi görüşmelere katılmama kararı aldı Gündem Yargıtay, FETÖ’ye yakın 10 üyesi hakkında soruşturma başlattı Gündem Davutoğlu: Türkiye'nin gıyabında yapılan görüşmenin bizim için kıymeti yok Gündem