Çift kol nakli ile hayatı normale döndü

Türkiye'nin ilk çift kol nakli yapılan hastası Cihan Topal, yaşama azmiyle herkese örnek oldu. İki kolunu da kazada kaybeden ve ameliyattan sonra yeni kollarıyla hayata tutunan Topal, Aydın'da incir topluyor, hayvancılık yapıyor, araba kullanıyor.

Abone ol

Türkiye'nin ilk çift kol nakli ile hayata tutunan Cihan Topal, yaşamına Aydın'daki köyünde devam ediyor.

Efeler ilçesine bağlı Terziler Mahallesi'nde yaşayan 38 yaşındaki 2 çocuk babası Topal, 2008 yılında geçirdiği iş kazasıyla iki kolunu da kaybetti. En zor günlerinde eşine destek olan Fatma Topal, o günleri hatırlamak bile istemiyor.

Topal'ın hayatı, Antalya'da Prof. Dr. Ömer Özkan'la tanışmasıyla değişti. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Özkan, 2010 yılında Türkiye'nin ilk çift kol naklini Topal'a yaptı. Topal'ın aeliyata girerken tek hayali vardı.

Sağlığına kavuşan ve hayatına kaldığı yerden devam eden Topal, azmiyle herkese örnek oldu.

O şimdi yeni kollarıyla çocuklarını kendi eliyle besliyor, koyunlarına ve tavuklarına bakıyor, otomobil kullanıyor, bahçesinden incir topluyor. 7 yıl önce doğan oğluna ise vefa borcu olarak doktoru Ömer Özkan'ın ismini verdi.

ulusal.com.tr

Kovid-19'u yendi, zorlu süreci anlattı Sağlık Sahte Ezine peyniri nasıl anlaşılır? Sağlık Sağlık Bakanı Koca: Yeni bir uygulamaya geçiyoruz Sağlık Sağlık Bakanlığında Kovid-19 tedbirleri artırıldı Sağlık