Güvenlik Konseyi'nde, ABD- Çin gerilimi

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Suriye’ye insani yardım konulu toplantıya, ABD ve Çin gerilimi yansıdı. ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Kelly Craft ile Çin’in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun arasında gerginlik yaşandı. Öte yandan Pentagon'un hazırladığı savaş simülasyonlarında, ABD'nin Pasifik'te Çin ile yaşanacak bir deniz savaşını kaybedeceği öngörüldü.

Abone ol

ABD ve Çin arasında Corona virüsü salgını nedeniyle artan gerilim, BM Güvenlik Konseyi’nde Suriye’ye insani yardım operasyonları konulu toplantıya da yansıdı.

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Kelly Craft toplantıda Çin’e, ‘’COVID-19’la mücadelede küresel lider olma iddiasını meşru kılma’’ çağrısında bulundu.

Bunun üzerine Çin’in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun ise Büyükelçi Craft’a sert çıktı.

Pekin’in, ABD’yi virüsle savaşta küresel çabalara odaklanmaya, siyasi oyunlar oynamaya son vermeye, gerçek manada hayatları kurtarmaya odaklanmaya ve başka ülkelere karşı kendi sorumluluklarından sapmamaya, davet etti.

ABD ve Çin arasında gerilim her toplantıya yansırken, Pentagon, Çin ile olası deniz savaşı simülasyonları yaptırdı.

ABD’li savunma kaynakları, Pentagon tarafından gerçekleştirilen çok sayıda simülasyonun, ABD güçlerinin bir deniz savaşında Çin’e yenilmesiyle sonuçlandığını açıkladı.

ABD savunmaya yönelik önlemlerini ve bu konuda yapılacak yatırımları arttırma kararı aldı.

Hipersonik silahlar, Çin’in balistik misil kapasitesini saf dışı bırakmanın anahtarı olarak görülürken, ABD, Asya-Pasifik bölgesinde uzun menzilli, karadan ateşlenen kruz füzeleri konuşlandırmayı ve Çin’in çevreleyen adalarda bulunan donanma birliklerini gemisavar füzelerle donatmayı da planlıyor.

ulusa.com.tr

Dev şirket 9 bin kişiyi işten çıkarıyor Dünya ABD ekonomisi hızla küçülüyor Dünya Trump: Sayılar onur nişanımız Dünya Kanada ABD ile sınır kısıtlamalarını uzattı Dünya