1500 yeni kadro verilecek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni sağlık düzenlemesinin ayrıntıları ortaya çıktı. Bu kapsamda İstanbul Haydarpaşa'da yeni bir üniversite kurulacak. Sağlık Bilimleri Üniversitesi olarak planlanan proje ile bakanlık, profesör, hekim, hemşire, teknisyen ve radyolog yetiştirecek.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu sağlıkta yeni adımların perde arkası da netleşmeye başladı. Yeni düzenlemenin ilk hedefi İstanbul Haydarpaşa’da Sağlık Bilimleri Üniversitesi kurulması olacak.

Üniversitenin Tıp Fakültesi'nde hekim, Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde ise hemşire, teknisyen, radyolog yetiştirilecek. Yine Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne bağlı olarak mastır ve doktora yapılan bir enstitü oluşturulacak.

"Sağlık Bakanlığı kendi üniversitesini kuruyor" eleştirilerine neden olan düzenleme TBMM Sağlık Komisyonu’nda kabul edildi, şimdi Genel Kurul’da görüşülmeyi bekliyor.

Türkiye'de 59 ili kapsayacak düzenleme hayata geçerse eğitim ve araştırma hastaneleri Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne bağlanacak. Bu hastanelerde çalışan ancak özlük hakkı olmayan 1500 doçent ve profesöre kadro verilecek.

Devlet hastanesinde çalışan bir uzman doktor da, YÖK’ten doçentlik ünvanı alması durumunda hemen bir eğitim ve araştırma hastanesine atanacak.

Sağlık Bakanlığı düzenlemenin gerekçesini eğitim ve araştırma hastanelerindeki uzmanlık eğitimini güçlendirmek olarak açıklıyor.

ulusalkanal.com.tr

Batan göçmen teknesi kapsamında 2 kişi gözaltına alındı Gündem Eleştirilere karşı kendisini savundu Gündem Soruşturma tamamlandı! Pamir'in annesi hakkında... Gündem İsrail askerinden Mescid-i Aksa'ya baskın Gündem