Rusya'dan dev tatbikat

Rusya, 2015 yılının en kapsamlı askeri tatbikatına başladı. 20 Eylül'e kadar devam edecek tatbikat Rusya ile ilişkileri giderek gerilen NATO ve Amerika’ya gözdağı olarak yorumlandı. Tatbikat yaklaşık 100 bin askerle birlikte 170 uçak, 20 gemi ve 7 binin üzerinde askeri teçhizatla yapılıyor.

Abone ol

Rusya, NATO ve Amerika’ya yaklaşık 100 bin askerin katıldığı dev tatbikatla meydan okuyor. 20 Eylül'e kadar sürecek tatbikata 170 uçak, 20 gemi ile katılıyor. 7 binin üzerinde askeri teçhizat kullanıyor.

2015 yılının en kapsamlı askeri tatbikatı olma özelliği taşıyan tatbikat Rusya'nın merkez ve güney bölgelerindeki kara, hava ve deniz poligonlarında yapılıyor.

"Merkez-2015" isimli tatbikata, Rusya Merkez Askeri Bölgesi birimleri, Hazar Filosu, Hava Kuvvetleri ve Kazakistan'ın Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü’nde görev yapan özel birliği katılıyor.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada tatbikatın, Rus ordusunun savaşa hazırlık ve muharebe eğitimini ölçtüğü belirtildi.

Tatbikat, aynı zamanda Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü üyesi ülkelerle düzenlenen ortak tatbikatların son aşaması olarak değerlendiriliyor. Örgütün üyeleri arasında Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Beyaz Rusya bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr

Almanya'da Mehmetçik eylemleri Dünya O dünyanın en hızlısı... Dünya Taraflar görüşmeleri yoğunlaştırma kararı aldı Dünya Şirketten açıklama: O proje ertelendi Dünya