Kurbağalıdere tehlike saçıyor

İstanbul Kadıköy'de sahiller en kirli dönemini yaşıyor. Nedeni ise, Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 yıldır ıslah çalışması sürdürülen Kurbağalıdere'den akan kanalizasyon suları. Kadıköylüler, yoğun kokunun yanı sıra sivrisinek ve sel baskınları ile mücadele ediyor.

Abone ol

İstanbul'un en eski ve büyük ilçelerinden biri olan Kadıköy, atık su sorunuyla boğuşuyor. Atık suların en belirgin ve tehlikeli olduğu yer ise Kurbağalıdere.

Lağım suları ve atık sular bu dereye boşaltılıyor. Buradan da olduğu gibi denize...

Ataşehir'de başlayıp, Fenerbahçe'den Marmara'ya dökülen Kurbağalı dere, İstanbul'a hemen hemen her yağmur yağdığında taşmasıyla 'meşhur'. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğundaki ıslah çalışmaları ise 2 yıldır tamamlanmıyor.

Yağmur yağdığında birçok ilçenin yağmur suyu bu derede birleşiyor. Pis su hatları ve kanalizasyonun dereye bağlanması nedeniyle, dere ağzında mil, çamur ve kanalizasyon tabakaları birikmiş durumda.

Durumdan en çok mağdur olan işletmeciler.

Bölgede yaşayan yurttaşlar da oldukça şikayetçi.

Kadıköy Belediyesi de sorunun bir an önce çözümünden yana. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu sorunun Büyükşehir Belediyesi'nin ıslah çalışması ile başladığını söyledi.

"Elimizden geleni yapmaya hazırız" diyen Nuhoğlu, projenin hızla tamamlanmasını istedi.

ulusalkanal.com.tr

Maden işçisi özelleştirmeye rest çekti Yurt Ormancının rotasyon isyanı Yurt Karanlığa teslim edildiler Yurt İdris Bal F-TİPİ polislere sahip çıktı Yurt