PKK'lılara müdahale eden korumalar hakkında tutuklama kararı çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyareti sırasında Washington büyükelçiliği önünde PKK'lılara müdahale eden korumalar hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. ABD polisi kavgaya karıştığı gerekçesi ile iki Türk vatandaşını da tutukladı.

Abone ol

Amerika'da yayımlanan Washington Post gazetesi, Washington Büyükelçiliği önünde terör örgütü pkk'lılara müdahale eden 12 koruma görevlisi hakkında cezai kovuşturma başlatılacağını yazdı.

Haberini adlarını açıklamadığı iki kaynağa dayandıran gazete, ABD'de aranan 12 polis hakkında tutuklama kararı çıkarıldığını duyurdu.

Gazeteye konuşan analistler ve hukukçular, Türkiye'nin iade etmemesi nedeniyle bu kişileri yargı önüne çıkarmanın zor olabileceğini söyledi.

Washington polisi ise ABD Dışişleri Bakanlığı ve Gizli Servisi ile birlikte görüntüleri incelediklerini, bundan sonra atacakları adımlar konusunda çalıştıklarını açıkladı.

Bu arada kavgayla ilgili olarak New Jersey'de yaşayan Eyüp Yıldırım ile Virginia'da ikamet eden Sinan Narin adlı Türk vatandaşları gözaltına alındı. İki isminde yargı önüne çıkarılacağı belirtildi.

ulusal.com.tr

Sisi: Katar yaptırımları Türkiye'ye de uygulansın Gündem Faruk Seçen, FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle İstanbul'da gözaltına alındı Gündem ABD İstanbul Başkonsolosluğu yakınında hareketli dakikalar Gündem Barbaros Muratoğlu tahliye edildi Gündem