AKP ve CHP Grup Başkanvekilleri bir araya geldi

Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda AKP ve CHP grup başkanvekilleri bir araya geldi. Saat 14. 30'da başlayan görüşmeden sonra AKP'li Naci Bostancı ile CHP'li Özgür Özel açıklama yaptı. Bostancı, "Biz tüm fezlekeler için dokunulmazlığı kaldırmayı önerdik. " dedi. Özel ise "Revize teklif beklentimizin gerisinde. " ifadelerini kullandı.

Abone ol

AKP ve CHP Grup Başkanvekilleri dokunulmazlıkların kaldırılması konusunu görüşmek üzere bir araya geldi.

Görüşme saat 14.30'da başladı.

CHP'den gelen öneriyi değerlendiren AKP, kendi tekliflerini revize ederek CHP'ye sundu.

Görüşmenin ardından AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Öze açıklamalarda bulundu.

AKP'li Naci Bostancı; "İdareye intikal etmiş olan tüm fezlekeler dahil bir düzenleme yapmış oluyoruz. Teklif tüm dosyaların yargıya sevkini kapsıyor. Biz tüm fezlekeler için dokunulmazlığı kaldırmayı önerdik. Ne kadar dosya varsa hepsi komisyonlara intikal edecek ve 15 gün içerisinde yargıya gönderilecek" dedi.

Özgür Özel ise "Biz CHP olarak süreci yasanın çıktığı tarihe kadar işlenmiş olan tüm suçların değerlendirmesi olarak düşünüyoruz. Bu konuya AK Parti'nin böyle yaklaşmadığı anlaşılıyor. Biz sadece vekiller ile ilgili dokunulmazlığın yeterli olmayacağını şuanki bakanlar ve eski bakanlarla ilgili de düzenleme yapılması gerektiğini söylemiştik. Yasanın çıktığı tarihe kadar tüm suçlamaları kapsamalı. Revize teklif beklentimizin gerisinde." ifadelerini kullandı.

Özel, yetkili organlarda teklifi görüştükten sonra yanıtını AKP'ya ileteceklerini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

14 günlük nevruz tatilini değerlendirmek için Van'ı tercih ettiler Gündem Vali Koçak, Nusaybin'de görevli güvenlik güçlerini ziyaret etti Gündem Pirinçte tehlike çanları çalıyor Gündem Van'da jandarma komutanlığına roketli saldırı Gündem