Sayıştay: Limanlardaki sorunların asıl nedeni özelleştirme

Türkiye Denizcilik İşletmeleri müfettiş krizi yaşıyor. Kuruluşun Teftiş Kurulu'nda müfettiş kalmadığı ve sadece kurul başkanının görevde olduğu ortaya çıktı. Sayıştay raporunda, kurumun özelleştirilmesinden sonra bu sorunların oluştuğunu belirtti.

Abone ol

Türkiye’de mülkiyeti devlete ait ama işletmesini özel sektörün yaptığı limanların denetiminden sorumlu olan Türkiye Denizcilik İşletmeleri Teftiş Kurulunda müfettiş krizi yaşanıyor.

Sayıştay raporlarında, Teftiş Kurulu’nda müfettiş kalmadığı tespit edilerek limanlarla ilgili önemli sorunların ve aksaklıkların yaşanmasının temel sebebi özelleştirmeler gösterildi.

Sayıştay ayrıca özelleşen limanların yönetim kurullarında görev alan kamu görevlilerinin konumuna dikkat çekerek vali, vali yardımcısı, kaymakam gibi yöneticilerin bizzat kendilerinin görev aldıklarının görüldüğüne de belirtti..

Türkiye'deki limanlar 1997'den beri özelleştirme kapsamına alınmış ve en son 2014 yılında İstanbul limanı özelleştirilmişti.

ulusalkanal.com.tr

Çalışma Bakanı'ndan tuhaf zam açıklaması Gündem Trabzonspor Başkanı'ndan dikkat çeken saldırı açıklaması Gündem AKP seçimlerde bu taktikleri kullanacak Gündem Tanesi 170 bin TL Gündem