Muğla’da Sendika Başkanları ve TGB Yöneticilerine Dava

25 Kasım 2013 günü Muğla Yeniköy, Yatağan ve Kemerköy Santrallerinin özelleştirilmesini protesto etmek amacıyla Maden-İŞ ve Tes-İş Sendikalarının önderliğinide Muğla AKP il binası önünde yürüyüş gerçekleştirilmişti.

Abone ol

TGB’nin de olduğu bir çok kitle örgütü ve siyasi parti de eyleme katılmıştı. Eylemde barikatlar aşılmış ve AKP il binası önünde basın açıklaması gerçekleştirilmişti

İşte bu eylemden sonra Muğla Emniyet Müdürlüğü “Görevi yaptırmamak için direnme” ve “Yasada gösterilen görevleri yerine getirmeme” iddialarıyla Maden-iş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, Tes-iş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, sendika yöneticileri ve 15 TGB yöneticisine dava açtı. Daha önce de aynı eylemden dolayı Tayyip Erdoğan’ın şehire gelmesi üzerine TGB yöneticileri için yakalama kararı çıkartılmıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan TGB Muğla il Bşk. Özgür Bursalı: “AKP ve onun temsilcilerinin korkuları tavan yapmıştır. Bu davanın sadece sendika yöneticileri ve TGB’lilere açılması anlamlıdır. Daha önce de söylemiştik bomba=işçi+gençlik. Açılan davalar ne işçileri ne de gençliği korkutur, tam tersine kararlığımızı arttırır. Bu kumpasçıların iktidarını işçi-gençlik omuz omuza yıkıp, emeğin en yüce değer olduğu, yurtseverlerin iktidarını kuıracağız” dedi.

ulusalkanal.com.tr

Tanrıların dağı 40 yılda nasıl şirketlerin oldu Yurt Fren patladı:11 yaralı Yurt Tarihi Kumkapı balık hali tarih oluyor Yurt İşçiler hükümeti ayakkabı kutularıyla protesto etti Yurt