Bakan Çavuşoğlu, ABD'li Blinken ve McGurk ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, IŞİD'e karşı oluşturulan Uluslararası Koalisyonun Özel Temsilcisi Brett McGurk ve ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Tony Blinken ile görüştü. Dışişleri kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, Suriye ve Irak'taki son gelişmeler ele alındı. Zirvede, IŞİD ve PYD'yle mücadele de masaya yatırıldı.

Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Tony Blinken Türkiye'deki resmi ziyaretini tamamladı.

Ziyaret kapsamında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li heyet ile görüştü.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre görüşmede, Suriye, Irak ve Kıbrıs'taki son gelişmeler masaya yatırıldı. Türkiye ve Belçika’da yaşanan terör saldırılarının da görüşüldüğü toplantıda, IŞİD ve mücadele de ele alındı.

Edinilen bilgiye göre, zirvede Türkiye ile Avrupa Birliği arasında yapılan "Geri Kabul Anlaşması" konusu da gündeme geldi.

Heyetler, önümüzdeki günlerde iki ülke arasında üst düzey ziyaretlerin yapılmasını da planlandı.

Dışişleri kaynakları, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Blinken'ın Türkiye'ye geleceğini bildirmişti. Ancak IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk’ün gelişiyle ilgili bir bilgi paylaşılmamıştı. McGurk, sosyal paylaşım sitesinden kendisinin de Ankara'ya geldiğini duyurdu.

Görüşmelerde, Brett McGurk'ün yaklaşık bir ay önce Suriye'de, terör örgütü PYD''lilerle yaptığı görüşmenin de gündeme geldiği belirtiliyor. McGurk, Suriye'deki terör örgütleriyle bazı anlaşmalar yapmış, onlardan plaket almıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, McGurk'ün PYD ile görüşmesine “Biz nasıl güveneceğiz? Ben miyim senin ortağın yoksa Kobani’deki teröristler mi?” sözleriyle tepki göstermişti.

ulusalkanal.com.tr

10 yaşındaki Beratcan'ın cansız bedenine ulaşıldı Gündem CHP dokunulmazlıklara ilişkin AKP’ye 3 öneri sundu Gündem "Erdoğan'ın uykularını kaçıracak tutuklama" Gündem 54’ü tutuklu 230 sanığın yargılanmasına devam ediliyor Gündem