36 kişiden 26 kişi PKK'lı

Okmeydanı'na düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 36 kişi günü Emniyet'te geçirdi. Yaşamını yitiren Uğur Kurt'un babası ise savcılıktan suçluların bulunmasını istedi. Cemevi Başkanı Zeynel Şahin de Kurt'un yaşamını yitirdiği olayı an be an anlattığı öğrenildi.

Abone ol

Okmeydanı olayları nedeniyle yapılan operasyonda gözaltına alınan 36 kişi günü Emniyet'te geçirdi. Gözaltındaki 26 kişi PKK'ya bağlı YDGH Üyesi. Emniyetteki sorgular henüz başlamadı.

Uğur Kurt'un ölümü nedeniyle başlatılan savcılık sorulturmasında ise yeni bilgiler ortaya çıktı.

Olay yerine 1 gün sonra gelen savcı Hasan Yılmaz'ın, Uğur Kurt'un babası Kemal Kurt ile Okmeydanı Cemevi Başkanı Zeynel Şahin'den aldığı ifade ortaya çıktı.

Baba Kemal Kurt, olay günü Sivas'taki köylerinde olduğunu, haberi duyar duymaz İstanbul'a döndüğünü anlattı. Savcıdan faillerin bulunmasını ve cezalandırılmasını istedi.

Savcı Yılmaz, Uğur Kurt'un vurulduğu ana tanıklık eden Okmeydanı Cemevi Başkanı Zeynel Şahin'in de ifadesini tanık sıfatıyla aldı. Şahin olayı an be an anlattı.

"Piyalepaşa Caddesi'nin üst tarafından 4-5 kişilik bir grubu kovaladığını gördüm. Gaz fişeklerinin bir tanesi bahçeye düştü. Cenaze töreni olması nedeniyle polisleri uyardık. Uğur Kurt vurulduğu an bana 1 metre mesafedeydi. Uğur Kurt kapıdan çıkacağı esnada yukarıdan silah sesleri geliyordu. Ben kendimi sağ tarafa attım. Uğur Kurt yana doğru düştü ve ağzından kan geliyordu. O anda akrep tabir edilen emniyet aracından inen, üzerinde koruma yeleği olan polis olduğunu düşündüğüm kişilerin sağa sola ateş ettiğini gördüm"

Şahin ifadesinde, Kurt vurulduğunda Cemevi'ndeki kadınların yaraya müdahale ettiğini, ambulansın 20-25 dakika sonra geldiğini belirtti.

Kurt ailesinin avukatı Günay Dağ da keşif sırasında mahalleliden aldığı 3 adet 9 milimetre çaplı boş kovanı Savcı Yılmaz'a verdi.

ulusalkanal.com.tr

Molotof MİT'e mi ait? Gündem Kamulaştırma olmadan madene girmeyeceğiz Gündem Nöbette 47.gün Gündem Şehit eşi isyan etti! Gündem