Açılım ayarı

Açılım paketi açıklandıktan sonra Bölünme anayasası çalışmalarıyla ilgili Meclis Başkanı Cemil Çiçek'ten yeni bir öneri geldi. Çiçek, Anayasa Taslak Metni'ni "Meclis Başkanlığı'nın yazmasını" istedi. Çiçek'in önerisi Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nu devre dışı bırakıyor.

Abone ol

Başbakan Erdoğan açılım paketini açıklarken "keşke yeni anayasa yapabilseydik" dedi, gözler anayasa çalışmalarına çevrildi. Bölünme Anayasası çalışmaları açılım paketinin gerisinde kalınca, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, pekete uyumlu anayasa yapılması için yeni bir öneri ortaya attı. Anayasa yazım çalışmalarına hız katmak isteyen Çiçek, "Anayasa Taslak Metni'ni Meclis Başkanlığı yazsın" dedi.

Kaçıncı defadır müzakere yaptık. Elimizde yeteri kadar bilgi, belge var. Net olarak ifade edeyim, bize havale etseler bu anayasa taslağını, Meclis Başkanlığı olarak 8-10 madde dışında bir taslak metni, kamuoyunun önüne ve kendilerine sunarız. Neresini beğenmiyorlarsa, o zaman değiştirirler.

AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik'te Meclis Başkanı'nın "anayasa taslak" önerisine destek verdi.

Çiçek'in önerisi Anayasa Uzlaşma Komisyonu faliyetlerinin son bulması anlamına geliyor. Açılımda mesafe alınırken anayasa çalışmalarını daha hızlı yürtütecek bir elin devreye girmesi AKP'yi rahatlatacak. Anayasa çalışmasının hızlanması yeni açılım paketlerinin de önünü açacak.

ulusalkanal.com.tr

Suriye Tezkeresi kabul edildi Gündem Suriye Tezkeresi mecliste okunuyor Gündem "Sistem NATO standartlarına uygun olacak" Gündem Penguen Erdoğan'ın “Paketini“ işte böyle gördü Gündem