Fransa Dışişleri Bakanı: Savaşı Esad kazandı

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Suriye'de 7 yıldır devam eden iç savaş için "Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad savaşı kazandı. Bunu ifade etmemiz gerek" dedi. Drian, savaşı kazanan Esad'ın barışı ise henüz kazanamadığını iddia etti.

Abone ol

France-Inter'e konuşan Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Suriye'ye kalıcı barışın ancak uluslararası toplumun aracılık sağladığı bir siyasi süreçle elde edilebileceğini söyledi.

Hazırlığı süren İdlib operasyonuyla ilgili konuşan Fransa Dışişleri Bakanı, Kimyasal silah kullanımını gündeme getirdi. İdlib'de kimyasal silah kullanılması halinde Batılı güçlerin buna karşılık vereceğini ifade etti.

Rusya ve Suriye yönetimi ise Batı'nın kimyasal silah iddialarını defalarca yalanladı, Batı merkezli kimyasal silah kışkırtmaları için hazırlıklar yapıldığı konusunda uyarılarda bulunmuştu. En son Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İngiliz merkezli bir askeri kuruluşun İdlib'te kimyasal silah provokasyonu hazırlığı içinde olduğunu belirtmiş, kanıtlarını da BM'ye sunmuştu.

Fransa Dışişleri Bakanı bu ay New York'ta düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda İdlib konusunu gündemde tutacaklarını söyledi. Rusya'nın yanı sıra Türkiye ve İran'la da diplomatik temas trafiğini sürdüreceklerini belirtti.

Öte yandan Jean-Yves Le Drian cuma günü İran'ın başkenti Tahran'da Astana sürecinin üç ana temsilcisi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bir araya gelecek. Zirvenin ana gündemini yine İdlib operasyonu oluşturacak.

ulusal.com.tr

Almanya'da şarap festivaline eşek arısı saldırısı Dünya 200 yıllık müzede yangın Dünya Zaharçenko toprağa verildi Dünya ABD'de silahlı saldırı: 10 kişi vuruldu! Dünya