Binali Yıldırım kimdir?

Siyasi hayatında nasıl başladı, neler yaşandı? AKP'nin yeni genel başkan adayı Binali Yıldırım'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile geçmişi 22 yıl önceye dayanıyor. İşte Yıldırım'ın siyasi hayatı...

Abone ol

AKP'nin yeni genel başkan adayı Binali Yıldırım 58, 59, 60 ve 61. hükümetlerde Ulaştırma Bakanı olarak görev yaptı. AKP'den aday olduğu seçimlerde İstanbul, Erzincan ve İzmir milletvekili olarak Meclis'e girdi.

Kimi zaman ilginç görüntüler ve diyaloglarla adından söz ettiren Yıldırım'ın bakanlığı sırasında da önemli olaylar yaşandı. Onlardan biri de 22 Temmuz 2004'te Sakarya Pamukova'da yaşanan tren kazasıydı. Faciada 41 kişi hayatını kaybetti, 89 kişi de yaralandı. Yıldırım, yoğun baskılara rağmen kazada sorumluluk kabul etmedi. Binali Yıldırım'ın adı 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarında da geçti.

Yıldırım Youtube'un kapanmasına yönelik çalışmaları ile uluslararası kamuoyunda sansürü teşvik eden bir figür olarak dikkat çekti. Ulaştırma Bakanlığı görevine 4. kez getirilen Yıldırım, aynı bakanlıkta en uzun görev yapan kişi oldu.

24 Kasım 2015'te Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığındaki kabinede de yine Ulaştırma Bakanı olarak görevlendirildi.

Binali Yıldırım'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yakınlığı ile biliniyor. İkilinin ilişkisi Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu 1994 yılına kadar uzanıyor.

Binali Yıldırım, son olarak oğlu Erkan Yıldırım'ın Singapur'un en büyük mekanlarından birinde kumar oynarken çekilen görüntüleriyle gündem olmuştu.

Nusaybin'de PKK'dan bombalı saldırı: Şehit ve yaralılar var Gündem Nusaybin'de PKK'dan bombalı saldırı: Şehit ve yaralılar var Gündem Hayko Cepkin, ertelenen konseri için Twitter’dan sitem etti! Gündem Antalya'da 12 MHP yönetim kurulu üyesi istifa etti Gündem