İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan haftalık terörle mücadele bilançosu

İçişleri Bakanlığı haftalık terör bilançosunu açıkladı. Buna göre; son 1 hafta IŞİD, PKK ve FETÖ üyesi bin 829 kişi gözaltına alındı. Kaçakçılıkla mücadele operasyonlarında ise piyasa değeri yaklaşık 11, 5 milyar lira olan uyuşturucu ile yaklaşık 11 milyar liralık kaçak sigara ele geçirildi.

Abone ol

İçişleri Bakanlığı haftalık terör bilançosunu açıkladı.

Bakanlığı internet sitesinden yapılan açıklamada; IŞİD terör örgütüne yönelik 5 Şubat Pazar günü 29 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 748, hafta boyunca yapılan operasyonlarda 72 olmak üzere toplam 820 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Jandarma, polis ve iç güvenlik operasyonları kapsamında Silahlı Kuvvetler tarafından gerçekleştirilen 165 ayrı operasyonda ise örgüte yardım ve yataklık iddiası ile 287 kişi gözaltına alındıç Bunlardan 29’u çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklandı.

FETÖ'ye yönelik operasyonlarda ise gözaltına alınan 701 kişiden 73‘ü tutuklandı. Diğer terör örgütleri ile irtibatlı olduğu için gözaltına alınan 21 kişiden ise 2’si tutuklandı.

Yurt genelinde yürütülen operasyonlarda; 5 terörist sağ olarak yakalandı. 7 terörist de teslim oldu.

Operasyonlarda teröristlerin kullanıldığı 1 sığınak kullanılamaz hale getirildi, tuzaklanmış 46 eyp imha edildi, patlayıcı yapımında kullanılan 2 tona yakın madde ve çeşitli çaplarda 27 silah ele geçirildi.

Uyuşturucu ve kaçakçılık ile mücadeleye yönelik 71 ilde gerçekleştirilen 740 operasyonda da piyasa değeri 11,5 milyar lira olan uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca piyasa değeri yaklaşık 11 milyar lira olan kaçak sigara ile 84bin litre akaryakıt ele geçirildi. Operasyonlar da gözaltına alınan bin 219 kişiden 160’ı tutuklandı.

Düzensiz göçle mücadele kapsamında da 220’si denizlerde olmak üzere bin 286 göçmen yakalandı. Gözaltına alınan 76 organizatörden 25’i tutuklandı.

ulusalkanal.com.tr

Otomobilin LPG tankı patladı: 3 ölü Gündem Terör örgütü TKP ML-TİKKO'nun üst düzey yöneticisi yakalandı Gündem 29 ilde IŞİD operasyonu: Gözaltına alınanların sayısı 750'yi geçti Gündem Meteorolojiden 5 il için çığ uyarısı (Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Adıyaman) Gündem