PKK'nın çocuklara işkencesi belgelendi

Afrin harekatıyla bölgedeki etkisini yitiren ve hezimete uğrayan PKK/PYD, çocukları zorla silah altına alıyor. Harekat kapsamında ele geçirilen fotoğraf makinelerinin hafıza kartlarından çıkan görüntüler teröristlerin kirli yüzünü belgeler nitelikte. Hain örgüt, okula gidecek yaştaki küçük çocuklara silahlı eğitim vererek cepheye sürüyor

Abone ol

Terör örgütü PKK/PYD'nin işlediği insanlık suçu, Türkiye tarafından belgelendi. Teröristlerin, küçücük çocukların eline silah verip eğittiği fotoğraflar örgütün kirli yüzünü bir kez daha gösterdi.

Türk Ordusunun teröristlere karşı kararlılıkla yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı kapsamında ele geçirilen dokümanlardan PKK/PYD'nin 'çocuk savaşçıları' çıktı.

Türk ordusu karşısında köşeye sıkışan ve paniğe kapılan örgüt, çocukları zorla silah altına aldı.

Fotoğraf makinalarının hafıza kartlarından çıkan görüntülerde, çocuların silahlı eğitimlerinden ve dağdaki yaşamlarından kareler var.

13 ila 17 yaş arasında, okul sırasında ders dinlemesi, eli kalem tutması gereken çocuklar, kaleşnikoflarla örgütün baskısı altında savaş eğitimi alıyor.

Fotoğraflarda terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan ve örgütün sözde yöneticilerinin fotoğrafları altında da poz veren çocuklar da görülüyor.

PKK/PYD'nin bu insanlık suçu daha önce Uluslararası raporlara da girmiş, Uluslararası insan hakları örgütleri tarafından defalarca gündeme getirilmişti.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Uluslararası Af Örgütü gibi kuruluşlar, PKK/PYD'nin çocukları savaştırarak uluslararası hukuku ihlal ettiğini kayda almıştı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü de Suriye'nin kuzeyinde yaşanan "insan hakları ihlallerine" ilişkin raporunda, PKK/PYD'nin çocukları savaştırmasına ilk sırada yer vermişti.

ulusal.com.tr

Türk gençliğinden devlet vazifesi Gündem Afrin'de hilal kapanıyor Gündem Terör örgütü PKK-PYD mezarını kazıyor Gündem MESAM'da neler oluyor? Sebep 1 milyon dolar mı Gündem