UNESCO: İsrail Filistin topraklarında işgalci güç

UNESCO, İsrail'in Filistin topraklarında "işgalci güç" olarak tanımlandığı bir karar tasarısını kabul etti. Hamas, karardan memnun olduğunu açıkladı. İsrail Başbakanı Netanyahu da karar için "saçma" dedi.

Abone ol

Birleşmiş Milletler Bilim, Eğitim ve Kültür Örgütü UNESCO, İsrail'in Filistin topraklarında "işgalci güç" olarak tanımlandığı "İşgal edilmiş Filistin" başlıklı karar tasarısını kabul etti.

Sudan, Katar, Umman, Fas, Lübnan, Mısır ve Cezayir tarafından hazırlanan karar tasarısında Kudüs'ün Müslümanlar, Hristiyanlar ve Museviler için kutsal bir kent olduğu ifade edildi. Ayrıca, "İşgalci güç İsrail" tarafından kutsal şehir Kudüs'ün yapısını ve statüsünü değiştirmeye yönelik alınan tüm önlemlerin, adli veya idari uygulamaların geçersiz sayılması ve iptal edilmesi de talep edildi.

Kararı memnunisyetle karşılayan Hamas, İsrail'in Kudüs'teki hak iddiasının UNESCO kararı ile çürüdüğünü belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise UNESCO'nun kararını "saçma" olarak yorumladı. Netanyahu oylamaya düşük bir katılım olduğunu söyledi.

Kararın oylanmasında 22 ülke kabul, 10 ülke ret oyu kullandı. 23 ülkenin çekimser kaldığı oylamaya 3 ülke de katılmadı.

ulusal.com.tr

İran'da maden faciası: 40 işçi göçük altında kaldı Dünya FETÖ'cü okul müdürü ve iş adamı Malezya'da tutuklandı Dünya Kabil'de NATO askeri konvoyuna bombalı saldırı Dünya Fransa'da yolsuzluk haberi yapan gazeteye ön soruşturma Dünya