Irak'tan PKK açıklaması: ''Tüm silahlı yapılar Sincar'ı terk etti''

Erbil ve Bağdat arasında yapılan anlaşma kapsamında, terör örgütü PKK'nın tamamının Sincar'dan çıkarıldığı iddia edildi. Açıklama Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı'ndan geldi. Türk güvenlik kaynakları ise henüz teröristlerin bölgeden çıktığını teyit etmedi. Ankara gelişmeleri yakından takip ediyor... Ulusal Kanal'ın ulaştığı güvenlik kaynakları, bölgedeki çabaların önemli oluğunu söyledi. Dr. Deniz Tansi'ye göre ise Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, bölgenin kontrolü açısından, Sincar'a girmesi kritik...

Abone ol

Bağdat, PKK'nın Sincar'dan çıkarıldığını açıkladı. Türk güvenlik kaynakları durumun takip edildiğini bildirdi. Uzmanlar, Biden yönetiminin bölgedeki stratejisini işaret etti.

Bağdat ile Erbil arasında 9 Ekim'de "Sincar anlaşması" imzalanmış, Irak Hükümeti ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Sincar'ı terör örgütlerinden temizlemek için ortak hareke etmeye başlamıştı.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tahsin Hafaci, yaptığı açıklama ile, tüm silahlı yapıların Musul'a bağlı Sincar ilçesini terk ettiğini duyurdu.

Bağdat'ın Sincar açıklamasının ardından gözler Ankara'ya döndü. Türkiye bölgedeki gelişmeler yakından takip ediyor...

Ulusal Kanal'ın ulaştığı güvenlik kaynakları, bölgedeki çabaların önemli olduğunu bildirdi. Durumun ihtiyatlı şekilde takip edildiği belirtildi.Dr. Deniz Tansi, son gelişmelerle ilgili Ulusal Kanal'a yaptığı açıklamalarda, Biden yönetiminin olası taktiksel hamlelerine dikkat çekti. "Bölgeden çekilen teröristlerin nereye gideceği kritik, bu bir ulusal güvenlik meselesi" dedi.

ABD Suudi Arabistan'a askerî eğitim desteğini 5 yıl daha uzattı Dünya İran Hükümeti suikast ile bağlantılı şahısları tespit ettiğini açıkladı Dünya BBC'ye konuşan Ermeni siyasetçi: ''Türkiye ve Azerbaycan'ı kışkırtmak büyük hata'' Dünya Ülkeler geliştirdikleri aşıları ruhsatlandırmaya başladı Dünya