Operasyonlar sonrası Amerika kaygılı: Şaşkınım!

PKK'ya karşı yürütülen kararlı operasyonlar Amerika'yı kaygılandırdı. Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi Üyesi Dana Rorabacher "Türkiye kendi yararı için PKK ile uzlaşmalı" dedi. Senato Dış İlişkiler Komisyonu'nun Demokrat Partili üyesi Ben Cardin de "PKK açılımı devam etmeli" mesajını verdi. Cardin, "Kürt güçler ile Türkiye ortak çıkarlara sahip" diye konuştu.

Abone ol

Türkiye'nin PKK'ya yönelik yürüttüğü operasyonlar Washington'un da gündeminde. Amerikan Kongresi, Ankara'ya "PKK açılımına devam et" baskısını sürdürüyor.

Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyet Partisi üyesi Dana Rorabacher Türkiye'nin kendi yararı için PKK ile uzlaşması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyetçi üye şaşkınlığını da gizlemedi. Türkiye'den karmaşık sinyaller aldığını belirten Rorabacher, PKK'ya karşı yapılan operasyonlar için şaşkınlık duyduğunu belirtti.

Senato Dış İlişkiler Komisyonu'nun Demokrat Partili üyesi Ben Cardin de Türkiye ve PKK arasındaki gerginliği, "karmaşık bir durum" olarak tanımladı.

"Açılım devam etmeli" mesajı veren Cardin "Kürt güçler ile Türkiye aşırıcılarla savaşma ve bölgede istikrarı koruma konusunda ortak çıkarlara sahip" ifadesini kulandı.

ulusalkanal.com.tr

Almanya'dan kritik Türkiye açıklaması Dünya Çin’le 3 anlaşma imzalandı Dünya Hindistan'da bina çöktü: 9 ölü! Dünya Ailece aradılar, aradılar! Ve en sonunda zengin oldular! Dünya