Uzun evliliğin sırrı 'katmer'
Gaziantep’in meşhur katmercilerinden Zekeriya Usta’nın oğlu Mehmet Özsimitçi, uzun evliliğin sırrı olarak katmeri işaret etti.
Gaziantep’te genellikle sabahları kahvaltı niyetine yenilen bol kaymak ve fıstık içli katmer denince akla, hemen katmerci Zekeriya Usta geliyor. Gaziantep geleneklerine göre damat ve gelin, düğün gecesinin sabahı katmer ile kahvaltı yapıyor. Kız ve erkek evine, damadın sağdıçları tarafından katmer götürülüyor. Gaziantep’in meşhur katmercisi Zekeriya Usta’nın oğlu Mehmet Özsimitçi, katmeri genelde sabahları tükettiklerini ve buradaki amaçlarının sabah kahvaltısını pek fazla uzatmadan vatandaşa sunduklarını belirtti. Özsimitçi, vatandaşın hemen kahvaltı yaptıktan sonra işe gitmesi gerektiğini söyleyerek, “Katmer hem enerjik hem de kısa sürede olduğu için vatandaş bunu tercih ediyorlar. Orta ateşte 10-12 dakikada pişiriliyor. Fırında piştikten sonra hem tadına bakacağız, hem de sütle beraber yiyeceğiz” diye konuştu. İHA