Kritik gün yarın!

İstanbul'da özel halk otobüslerinde ücretsiz yolcu taşınmasıyla ilgili devam eden krizi çözmek için taraflar yarın biraraya gelecek. Toplantıda özel taşımacılık yapan firmalara, devlet tarafından ödenecek bedelin kesinlik kazanması bekleniyor.

Abone ol

İstanbul'da ücretsiz halk otobüsü için kritik gün yarın.

İstanbul'da 65 yaş ve üstündeki vatandaşlar ücretsiz yolculuk yapma hakkına sahip. Ancak torba yasa ile yapılan bazı düzenlemelerin ardından bu konuda kriz başladı. Özel taşımacılık hizmeti veren şirketler, ücretlerin devlet tarafından ödenmemesi halinde ücretsiz taşımaya son vereceklerini açıkladı.

Taraflar sorunu çözmek için geçen hafta bir araya geldi. Toplantıda Aile Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ücretsiz taşınan yurttaşların her biri için 1 lira 10 kuruş ödenmesini teklif etti. Özel taşımacılık yapan firma temsilcileri teklifi az bularak fiyatın 1 lira 50 kuruş'a çıkarılmasını talep etti.

Görüşmelerden sonuç çıkmaması üzerine taraflar yarın Ankara'da tekrar biraraya gelecek. Görüşmede devlet tarafından ödenecek bedelin kesinlik kazanması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

Son gün 30 Eylül! Ekonomi İşçiler direniş başlattı Ekonomi Irak'ta kaçırılan Türk işçilerden ilk görüntü Ekonomi Nihat Zeybekci dolarda düşüşün tarihini verdi Ekonomi