Azerbaycan'daki FETÖ yapılanması

"Azerbaycan'daki FETÖ yapılanması Rusya düşmanlığı yaparak Amerika'yla işbirliğini savunuyor". Bu sözler Azerbaycanlı gazeteci yazar Agil Alesger'e ait. Uzun yıllardan bu yana ülkesindeki FETÖ yapılanmasını araştıran Alesger, bu konuda iki kitap yazdı. Ulusal Kanal'a konuşan Alesger, FETÖ'cü yapılanmaya ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Abone ol

Azerbaycan'daki FETÖ yapılanması üzerine araştırmalar yapan gazeteci-yazar Agil Alesger, Ulusal Kanal'a çarpıcı açıklamalar yaptı.

Alesger, FETÖ'nün Azerbaycan yapılanmasının en belirgin özelliğinin Rusya düşmanlığı olduğunu belirtti.

Azerbaycanlı yazar Rusya karşıtı propaganda yapan FETÖ'nün, Amerika'yla işbirliğini savunduğunu söyledi.

Güç ve nufüz sahibi kimselerle stratejik evliliklere imza atan Fethullahçı örgüt, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakın bir isim üzerinde de bu yolu denedi. Azerbaycan parlementosunda 4 dönem milletvekiliği yapan ve FETÖ'cü olduğu belirtilen Rabiyat Aslanov , Putin'e yakın İlham Rehimov ile 3 ay evli kaldı. Azerbaycanlı yazar bu evliliğin Putin'e yaklaşmak amacıyla yapıldığını kaydetti.

Azerbaycan devleti, Putin'in hedef alındığı bu yakınlaşmaya müdahale ederek evliliğin sona ermesini sağladı.

Ülkesindeki FETÖ yapılanmasına dair iki kitap yazan Alesger, örgütün Azerbaycan'a yerleşme sürecini de anlattı.

Haber: Deniz Adalı

Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr

Kırgızistan, Çin Büyükelçiliği'ne yapılan saldırının ayrıntılarını açıkladı Dünya Türkler, Avusturya Havalimanı'nı çökertti Dünya Rusya'dan Fırat Kalkanı açıklaması: Kaygı duyuyoruz Dünya Merkel'den 'Türkiye' açıklaması Dünya