100. yıl kampanyası

“Washington'daki çalışmaları gördüm. 2015’teki hedefleri Türkleri altından kalkamayacakları bir geçmişle baş başa bırakmak” Bu sözler Büyükelçi Altay Cengizer’e ait. Cengizer, sözde soykırımın 100. yıl propagandasının Amerika'da başladığını belirtti. Büyükelçi Jöntürklerin 1. Dünya savaşı sırasında cesur davranıp doğru karar verdiklerini söyledi.

Abone ol

Büyükelçi Altay Cengizer, Türkiye karşıtı soykırım cephesinin 100. yıl hazırlıkları için önemli uyarılarda bulundu. Cengizer, tarihçi kimliğiyle de 1915 olayları hakkında çarpıcı tespitler yaptı.

Dışileri Bakanlığı Siyaset Planlama Genel Müdürü olarak görev yapan Büyükelçi Cengizer, Hürriyet gazetesine konuştu. Türkiye'yi suçlama kampanyasının Washinton'da hızlandığını söyledi.

"Washington’dan yeni döndüm, oradaki hazırlıkları gördüm. Amaçları Türkiye’yi altından kalkamayacağı bir geçmişle baş başa bırakmak. 2015 için bunu hedefliyorlar"

Büyükelçi, Osmanlı döneminde Ermeni meselesinin ortaya çıkma nedenini anlattı. “Ermeniler Osmanlı imparatonluğu içinde geleceklerine sahip çıkmak yerine çok mitolojik bir Ermenistan fikrine sarıldı” ifadesini kullandı.

Cengizer, tarihçi kimliğiyle yazdığı kitabında tehcirin bir zorunluluk olduğunu ispatladığını belirtti. Jöntürklerin Osmanlı'yı 1. Dünya savaşına soktuğu şeklinde teze karşı çıkan Cengizer, Jöntürklerin cesur bir karar verdiklerini kaydetti.

"Savaş Osmanlılar hakkında kopmadı, Avrupa'nın iç meseleleri yüzünden koptu. Jöntürkler oloğanüstü şartlara cevap geliştirmeye çalıştılar ve çok cesur davranıp doğru kararlar verdiler. Vatan müdafahası halinde olan bir tek Osmanlı vardı"

ulusalkanal.com.tr

İranlı gazeteciler Obama'nın mektubunu Ulusal Kanal'a değerlendirdi Dünya Baskın istifa getirdi Dünya Köprüler yeniden kuruluyor Dünya Tarihi toplantıda gergin anlar Dünya