Almanya Cumhurbaşkanı'nın "Soykırım" kelimesini kullanıp kullanmayacağı şüpheli

Almanya'nın Erivan Büyükelçisi Reiner Morell, Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un 1915 olaylarıyla ilgili "soykırım" ifadesini kullanmayacağına dair şüphe duyduğunu ifade etti. Morell, Erivan'da yaptığı konuşmada, "Beklentilerin yüksek olduğunun farkındayım. Ama Almanya Cumhurbaşkanı’nın ne diyeceğini bilemiyorum" dedi.

Abone ol

1915 tehciri için iç siyasetinde ikilem yaşayan Almanya'da gözler Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un mesajına çevrildi. Gauck'un "soykırım" ifadesini kullanıp kullanmayacağı merakla beklenirken Almanya'nın Erivan Büyükelçisi'nden dikkat çeken bir açıklama geldi.

Erivan'da düzenlenen "Soykırım Suçuna Karşı Uluslararası Sosyal ve Siyasi Global Forumu"nda konuşan büyükelçi Reiner Morell, konuşmada "soykırım" kelimesini kullanmayacağına dair kuvvetli şüphe duyduğunu ifade etti.

Morell, "Beklentilerin yüksek olduğunun farkındayım. Ama Almanya Cumhurbaşkanı’nın ne diyeceğini bilemiyorum." diye konuştu.

Büyükelçi, Türkiye’nin herhangi bir baskıdan etkileneceğini düşünmediğini söyledi. "Açıklamalar tarihsel gerçeklere yönelik olacaktır. Kesinlikle barış içerisinde yaşamak istiyoruz." dedi.

ulusalkanal.com.tr

İsviçre "Soykırım" demedi Dünya Birleşmiş Milletler: Soykırım tanımı için hukuki bir karar gerek Dünya Koalisyon 'operasyon sona erdi' dedi ancak bombardıman yeniden başladı Dünya 1 Haftada binden fazla insan can verdi ama akın yine de hız kesmedi Dünya