Akdeniz Üniversitesi, atıklarını geri dönüştürüyor

Akdeniz Üniversitesi, atıklarını geri dönüştürüyor. Üniversitede, Kampüs Alanlarında Ortaya Çıkan Budama Atıklarının Değerlendirilmesine Yönelik Alt Yapı Projesi yürütülüyor. Projeyle, sıfır atık yönetimine uygun sürdürülebilir bir uygulama ortaya konuldu. Bitkisel atıkların geri dönüşümüyle çevreye ve ekonomiye katkı sağlanıyor.

Abone ol

Bu amaçla yola çıktılar. Atıklarını geri dönüştürüp, ekonomiye kazandırdılar.

Antalya'da Akdeniz Üniversitesi'nde, Kampüs Alanlarında Ortaya Çıkan Budama Atıklarının Değerlendirilmesine Yönelik Alt Yapı Projesi yürütülüyor. Projeyle, 'Sıfır Atık' uygulamaları kapsamında atıkların geri dönüşümü sağlandı.

Kampüste budanan ağaçların atıkları malç haline getirildi. Boyutları ve bitkisine göre ince ve kalın olmak üzere ayrıştırılarak toza dönüştürüldü. Sonra da tozlar sıkıştırılıp pelet yakıt üretildi. Tüm bu geri dönüşüm ürünleri, birçok alanda kullanılmaya başlandı.

Bitkisel atıkların geri dönüşümüyle çevreye ve ekonomiye katkı sağlanıyor. Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Murad Çanakcı, proje ile ilgili bilgi verdi.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker de, projenin bir ihtiyaçtan doğduğunu söyledi. Projede kullanılan aletlerin tamamen özgün ve yerli olduğunu belirtti.

ulusal.com.tr

2020-YKS ek yerleştirme kılavuzu yayımlandı Eğitim Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ilkokul 1. sınıf öğrenci velilerine seslendi Eğitim Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısı aylar sonra yapıldı Eğitim Bakan Selçuk'tan veli toplantısı açıklaması Eğitim