Malezya'daki uçak kaçırıldı mı?

Bir haftayı aşkın bir süredir bulunamayan Malezya Havayolları'na ait kayıp uçakla ilgili sarsıcı bir iddia gündeme geldi. Uçağın 11 Eylül benzeri bir saldırı için kaçırıldığı ve işin içinde pilotların da olabileceği öne sürüldü.

Abone ol

Malezya Havayolları'na ait, bir haftayı aşkın süredir kayıp olan Boeing 777 tipi yolcu uçağının yeni bir 11 Eylül benzeri bir saldırı için kaçırıldığı iddia edildi.

Malezya Ulaştırma Bakanı Hişamuddin Hüseyin, terör şüphesi nedeniyle araştırmanın yeniden pilot, yolcular ve yer ekibi üzerine yoğunlaştığını duyurdu.

Hişamuddin, pilotun Malezya’daki kontrol kulesine "İyi geceler" demeden önce, uçağın radarla iletişiminin kesildiğini açıkladı. Bakanlık, pilotların evlerinde iki saatlik arama yapıldığını duyurdu.

Öte yandan İngiltere’de El Kaide üyesi olmak suçlamasıyla yargılanan Sacid Muhammed Badat, geçen hafta görülen duruşmada, Afganistan’da tanıştığı 4 ya da 5 Malezyalı cihatçının kendisine bir uçak kaçırma planından söz ettiğini söyledi. Badat, bu kişilerden birinin de pilot olduğunu öne sürdü.

Kaptan pilot Zahari Ahmed Şah'ın uçağı hükümet karşıtı bir protesto için kaçırmış olabileceği tartışılıyor. Pilotun, üzerinde "Demokrasi öldü" yazan tişörtüyle çekilen bir fotoğrafı da ortaya çıktı.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'un yüzü gülecek Gündem Karşı'da 3 istifa birden Gündem Dışişleri Bakanlığı'ndan Kırım açıklaması Gündem Kılıçdaroğlu açılıma talip oldu Gündem