Merkel'den Azerbaycan'a ziyaret

Almaya Şansölyesi Angela Merkel, resmi temaslarda bulunmak için çıktığı Kafkasya turunun son gününde Azerbaycan'ı ziyaret etti. Merkel başkent Bakü'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i ziyaret etti.

Abone ol

Almanya Başbakanı Angela Merkel üç ülkeyi kapsayan Güney Kafkasya ziyaretinin son gününde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gitti. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le bir araya geldi.

Aliyev'in 'tarihi ziyaret' olarak tanımladığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Merkel, "Dağlık Karabağ sorununun barış yoluyla çözülmesini istiyoruz" dedi.

Aliyev, bu ziyaretin Almanya-Azerbaycan ilişkilerinin gelişmesine ivme kazandıracağından emin olduğunu vurguladı.

Merkel'e bölgesel güvenlik konularının yanı sıra özellikle Dağlık Karabağ sorunuyla ilgili bilgi verdiğini kaydeden Aliyev, "Bildiğiniz gibi Azerbaycan'ın uluslararası toplum tarafından tanınan toprakları uzun yıllardır Ermenistan'ın işgali altındadır. Bu işgal sonucunda 1 milyondan fazla Azerbaycanlı mülteci durumuna düşmüştür." dedi.

Merkel ise ziyaretinin iki ülke ilişkilerini müzakere etmek için iyi bir fırsat sunduğunu belirtti. 100. yılını kutlayan Azerbaycan'ın geleneklere sahip bir ülke olduğunun altını çizen Merkel, "Azerbaycan Almanya'nın bu bölgedeki en büyük ve en önemli ticari ortağı. Almanya, Azerbaycan ekonomisinin çeşitlendirilmesine katkı sunmaya hazır." ifadelerini kullandı.

Merkel, Dağlık Karabağ sorununun çözülmesini istediklerini belirterek, bölgedeki tüm sorunların barış yoluyla çözülmesinden yana olduklarını ifade etti.

Aliyev ve Merkel daha sonra Azerbaycanlı ve Alman iş adamlarıyla bir araya geldi. Merkel, temaslarının ardından Azerbaycan'dan ayrıldı.

ulusal.com.tr

ABD yaptırımları Pazartesi günü devreye giriyor Dünya İran'da savaş uçağı düştü Dünya İran Dışişleri Bakanı: Bölgede en iyi anlaştığımız ülke Türkiye Dünya Çin ve Irak anlaştı Dünya