İran'dan IŞiD'e operasyonlarla ilgili ilk tepki

Türkiye'nin Suriye'deki IŞİD mevzilerine yönelik operasyonlarıyla ilgili İran'dan açıklama geldi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, teröre karşı bölge ülkelerinin işbirliğine vurgu yaptı. "Terör gruplarına karşı her türlü eylemin terörizm kurbanı olan ülkelerin devletleriyle koordineli şekilde yapılmalı" dedi.

Abone ol

Türkiye, IŞİD'in saldırılarına karşı Suriye'deki IŞİD mevzilerini vurdu, komşu İran'dan operasyon değerlendirmesi geldi. İran'ın açıklamasında teröre karşı bölge ülkelerinin işbirliği içinde olması gerektiğine dikkat çekildi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, " Terörizme karşı etkin bir mücadele için devletlerin çok boyutlu işbirliği yapması gerekiyor. Ancak bu aynı zamanda ülkelerin milli egemenliğine saygı gösterilerek uluslararası hukukun temel ilkelerine uygun olarak yapılmalı" dedi.

Sözcü Afham, devletlerin milli egemenliğini zayıflatacak her türlü eylemin, terör gruplarının vahşi cinayetlerini ilerletmek için cesaretlendireceğini söyledi.

Afham açıklamasında Suriye ve Irak'la işbirliğine işarat etti; ''Terör gruplarına karşı her türlü eylemin terörizm kurbanı olan ülkelerin devletleriyle koordineli şekilde yapılmalı" değerlendirmesinde bulundu.

ulusalkanal.com.tr

Irak’ta yüzme havuzunda patlama!... 7 ölü, 44 yaralı! Dünya Rusya Başbakanı Medvedev: Görüşmelere başlayacağız Dünya Araçtan böyle fırladı Dünya Esad'dan önemli hamle Dünya