CHP'de küfür krizi

CHP'de tüzük kurultayında yaşanan gerginlik büyüyor. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un Kurultay'ın divan başkanlığını yapan Hakkı Süha Okay'a küfür ettiği olay Yüksek Disiplin Kurulu'na taşınıyor. Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre, Özkoç'un, disipline verilmesi için parti içinde imza toplanıyor.

Abone ol

Kurultay süreciyle alevlenen iç kavga sürüyor. CHP'deki iç mücadele tüzük kurultayında yaşandığı öne sürülen "küfür olayı" üzerinden devam ediyor.

Geçen hafta gerçekleşen Tüzük Kurultayı'nda en tartışmalı madde olan ön seçim maddesinin oylamasında yumruklar konuşmuştu.

Kurultayın divan başkanlığını yürüten Hakkı Süha Okay'a muhaliflerin tarafını tuttuğu gerekçesiyle CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un küfür ettiği iddia edilmişti.

Bu olayın ardından Okay, önce divanı ardından da salonu terk etmişti. Okay'ın bu tavrına muhalifler de destek olarak salonu terk edince oturuma ara verilmişti. Kurultay bitti ancak tartışmalar bitmedi. Genel merkezin baskısıyla Okay'ın Çankaya'daki ofisine giden Özkoç, 2 gün önce özür dilemişti.

Ancak, Okay özür dilenmesine rağmen Özkoç'un Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesini talep etti.

Okay'ın bu tavrına destek olan muhalifler de bir imza kampanyası başlattı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu talebe sıcak bakmadığı öğrenildi. Okay'ın talebinde Özkoç'un, YDK'ya partiden ihraç istemiyle sevkinin istendiği de gelen bilgiler arasında. Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un durumunun önümüzdeki günlerde yapılacak Parti Meclisi'nde belirleneceği bildirildi.

ulusal.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tepki çeken hareket Gündem Başbakan Yıldırım: Hükümetimiz Diyanet Akademisi'nin kurulmasına karar verdi Gündem Taksi plakası alım satımında yeni dönem Gündem Ünlü iş insanı Atıl Akkan hayatını kaybetti Gündem