ABD’den Suriye’ye iki üs

ABD yönetimi, Suriye'de Ayn el Arap yakınlarında askeri ve sivil amaçlı iki hava üssü kuruyor. Pistin Nisan’a yetişmesi bekleniyor

Abone ol

Vatan gazetesinin Irak kuzeyi kaynaklı BasNews sitesine dayandırdığı haberine göre, ABD’li teknisyen ve uzmanların liderliğindeki ekiplerin, Haseke’deki Rmeilan Kasabası’na kurulan üssün pistinin hemen hemen tamamlandığı, Ayn el Arap yakınlarındaki ikinci üssün inşasının da bittiği belirtildi. Terör örgütü PYD’nin kontrolündeki Rmeilan Kasabası’nda, havaalanının, ABD’li mühendisler tarafından yeniden inşa edilip genişletildiği ortaya çıkmıştı.

701 metre pist uzunluğuna sahip havaalanındaki yenileme ve genişletme çalışmalarının Nisan ayında başladığını kaydeden yerel kaynaklar, pist uzunluğunun bin 319 metreye ulaştığını ve birkaç hafta içerisinde savaş uçaklarının kullanımı için hazır olacağını söylemişti.

'MÜHİMMAT VE SİLAH TAKVİYESİ SAĞLAYACAK'

Üssün ABD’ye ait C-130 tipi kargo uçakları için uygun hale getirilmesi, önümüzdeki aylarda terör örgütü YPG’ye IŞİD’e karşı mücadelede daha fazla mühimmat ve silah desteği yapılacağı şeklinde yorumlanıyor.

ulusalkanal.com.tr

İsrail'de 3 Türk vatandaşı gözaltına alındı Dünya Nasrallah: Teröristlerle mücadele ederken nasıl terörist olabiliriz? Dünya Es Sefir yazarı El Amin: Türkiye, Suriye açmazından İran ile çıkabilir Dünya Davutoğlu’nun ziyareti sonrası İran basınında dikkat çeken haber Dünya