PKK/PYD’nin yeni hedefi hristiyanlar

PKK'nın Suriye kolu PYD, Hristiyanların mülklerine el koymaya ve bölgede yaşayan Ermeni ve Süryanileri zorla silah altına almaya başladı. Aralarında Süryani ve Ermeni kiliselerinin de bulunduğu Haseke’deki 16 kuruluş PYD’nin bölgede demografik yapıyı değiştirmeyi hedeflediğini açıkladı.

Abone ol

Arap ve Türkmenlere etnik temizlik uygulayan PYD, şimdi de Hristiyanları hedef aldı. Hristiyanların mülkiyetine el koymaya hazırlanan terör örgütü PYD’nin özellikle Suriye’nin Haseke vilayetinde yaşayan Hristiyanları zorla silahaltına almaya çalıştığı bildirildi.

Süryani Uluslararası Haber Ajansı'nın haberine göre, aralarında Süryani ve Ermeni kiliselerinin de bulunduğu Haseke’deki 16 kuruluş ortak bir açıklama yayınladı.

Açıklamada PYD’nin "Göçmen Mülkiyeti Yasası"nın mülk edinme hakkını engelleyerek, insan haklarını ihlal ettiği ifade edildi. Terör örgütünün “Göçmen Mülklerinin Yönetimi” ve “Yeniden Dağıtım Kurumu” adı altında bölge halkının mülküne el koymaya çalıştığı vurgulandı.

Açıklamada, Hristiyanların mülküne el konulması durumunda demografik değişiklikler yaşanabileceği tehlikesine değinildi.

Bölgedeki mülkün yüzde 35’i Hristiyanlara ait.

ulusalkanal.com.tr

Büyük keşif açıklanıyor! Gözler saat 21.00'e çevrildi Dünya Güney Çin Denizi’nde sular ısınıyor Dünya ABD elçilik baskınının 36. yılı Dünya Moskova'dan ÖSO hamlesi Dünya