Türk-İş’ten Hükümet’e kağıt çağrısı

Türk-iş Genel Başkanı Ergün Atalay, hükümetin kağıt piyasasındaki krize el koyarak çözüm üretmesi gerektiğini söyledi. Gazete kağıdı ithalindeki vergi yükünün aşağıya çekilmesini öneren Atalay'a göre, gazetelerin dövizdeki artış nedeniyle uğradığı zararlar için bir fon kurulmalı. Konuya ilişkin bir değerlendirme de Matbaacılar Odasından geldi.

Abone ol

Dövizdeki yükselişle gündeme gelen kağıt piyasasındaki kriz birçok kurum ve kuruluşu etkisi altına aldı. Yaşanan krize karşı çıkış yolunun ne olduğu tartışılıyor.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, yaşanan krize devletin müdahale etmesi ve çözüm yolu üretmesi gerektiğini söyledi.

Bu süreçte bankalara da görev düştüğünü belirten Atalay, krizden etkilenen kuruluşlara uygun koşullarda kredi desteği verilebileceğini kaydetti.

Matbaacılar Federasyonu ile Matbaacılar, Ciltçiler ve Sanatkarlar Odası'nda da konuya ilişkin önemli bir çağrı geldi. Federasyon ve Oda Başkanı Hüseyin Gürbüz'e göre, sorunun çözümü için kolektif bir çalışma yapılmalı.

HABER: DOĞUKAN ÇOBAN

KAMERA: BARIŞ YURTERİ

ulusal.com.tr

Marketteki tacizci güvenlik kamerası sayesinde yakalandı Gündem Bu kez ambulans çarptı Gündem Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakimin cezası belli oldu! Gündem Bu dava mahkemenin bile kafasını karıştırdı Gündem