İİT, 66 kişi için soruşturma komitesi kurdu

İstanbul’da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı, Gazze’de 66 kişinin yaşamını keybettiği kanlı elçilik açılışından yaşananları araştırmak için soruşturma komitesi kurdu. Komite, uluslararası bağımsız uzmanlar atandıktan sonra göreve başlayacak. Filistin ise İsrail'in katliamını Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşıyacak.

Abone ol

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın İstanbul zirvesinde, Gazze’de İsrail mermilerine hedef olan 66 Filistinli için soruşturma komitesi kuruldu.

İİT Genel Sekreterliği tarafından uluslararası bağımsız uzmanların atanmasıyla birlikte, komite çalışmalarına başlayacak.

Komitenin kararları uluslararası nitelikte olacak. Saldırıyı yapan, tetiğe basan kimse hepsi tespit edilecek.

Çıkan rapor uluslararası kuruluşlara verilecek. İİT üyeleri, İsrailli sorumluların yargılanması için yerel mahkemeleri harekete geçirecek.

Hukuken olayın sorumluluğunu taşıyanlar hakkında cezai soruşturmalar yürütülecek, hakkında yakalama kararları alınacak.

Zirve kararları dışında Filistin’in de katliamın gerçekleştiği ülke olarak, üyesi olduğu Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne başvurabileceği belirtiliyor.

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Filistin devleti adına davayı kabul etmesi halinde Avrupa'yı harekete geçirmek için diplomatik çerçeve hazırlandı.

ulusal.com.tr

İbadi ve Sadr bir araya geldi Dünya ABD'den şaşırtan açıklama Dünya Bir ülke daha Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıdı Dünya Hitler'in 1945'te öldüğünün doğrulandığı iddia edildi Dünya