Ulusal Kanal Savaş Harekat Merkezi'ni görüntüledi

Cumhuriyet tarihimizin en büyük deniz tatbikatı Mavi Vatan'ı yerinde takip eden Ulusal Kanal ekibi Türk savaş gemilerinin hassas bölümlerini görüntüledi. O noktalardan biri milli üretim Gemi Entegre Savaş İdare Sistemi GENESİS'in kullandığı Savaş Harekat Merkezi'ydi. Tansev Kara'nın özel görüntüleriyle Gürkan Demir'in haberini izliyoruz şimdi.

Abone ol

Ana vatanı çevreleyen 3 denizde eş zamanlı düzenlenen Mavi Vatan Tatbikatı'nda Türk fırkateynleri göz doldurdu.

Yeni gemi inşası ile Türk donanması gençleştiriliyor. Bir yanda da mevcut gemi ve silahlar da milli imkanlarla modernize edilerek tam performans ile kullanılıyor.

Ulusal Kanal, Cumhuriyet tarihimizin en büyük deniz tatbikatına katılan Türk savaş gemilerini yakından görüntüledi.

Görüntülenen kritik noktalardan biri Savaş Harekat Merkezi'ydi.

"Geminin beyni" şeklinde de tarif edilen yer, geminin komuta kontrol fonksiyonlarının yönetildiği merkez olarak biliniyor. Bu merkezde milli üretim Gemi Entegre Savaş İdare Sistemi GENESİS kullanılıyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve HAVELSAN'ın birlikte geliştirdiği GENESİS ile savaş gemilerinin taktik kabiliyeti ve atış gücü maksimum düzeye çıkartıldı. GENESİS kullanılarak hava savunma, su üstü ve denizaltı harbi, kara bombardımanı, hava unsurlarının kontrolü ve yönlendirilmesi yapılıyor.

Geminin mekanik işleyişini yürüten merkezler de dikkat çekiyor.

Bu konsollardan birine Elektrik Sistemleri Kontrol Konsolu, diğeri ise Ana Tahrik Kontrol Konsolu deniliyor.

Makine Kontrol Ünitesinin hemen yanında hasar kontrol ünitesi bulunuyor. Gemide hasar varsa burada toplanıyor. İlgili birimlere aktarılıyor.

HABER: GÜRKAN DEMİR

KAMERA: TANSEV KARA

ulusal.com.tr

Konya'da hayatını kaybeden doktorlar Nurgül ve Süleyman Köse toprağa verildi! İşte son mesajı Gündem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan S-400 ve NATO açıklaması Gündem Emekli Koramiral Sağdıç'tan Ulusal Radyo'ya özel açıklamalar Gündem AKP'li Naci Bostancı'dan 31 Mart yerel seçim anketleriyle ilgili flaş açıklama Gündem