İZBAN işçileri greve çıktı

İzmir’de İZBAN işçileri greve çıktı. Aliağa-Torbalı arası banliyö taşımacılığı yapan 340 işçi iş bıraktı. İZBAN ile Demiryol-iş sendikası toplu sözleşmede anlaşamayınca işçiler ulaşımı durdurdu. Sabah 4’te işçiler tüm istasyonlara “bu iş yerinde grev var” pankartı astı. İZBAN seferlerinin yapılmaması sabah saatlerinde İzmir trafiğini felç etti.

Abone ol

İZBAN işçileri greve çıktı, İzmir’de ulaşım durma noktasına geldi.

İzmir ulaşımının bel kemiği olan İZBAN ile günlük ortalama 300 bin yolcu taşınıyor.

Aliağa- Torbalı arası 38 istasyonda İzmirliler, “bu işyerinde grev vardır” pankartıyla güne uyandı.

İZBAN'ın çalışmaması İzmir'de trafiği olumsuz etkiledi. Çalışanlar işlerine geç kaldı, öğrenciler derslerine yetişemedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin önlem için otobüs seferlerini arttırması ise trafik sıkışıklığına yol açtı.

İzmir’de Aliağa-Torbalı arası banliyö taşımacılığı yapan işçiler ücretlerinde iyileştirme istiyor.

TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak işletmesi olan İZBAN A.Ş ile Demiryol-iş Sendikası 6 Haziran'dan bu yana toplu sözleşmede anlaşma sağlayamadı.

Eyleme Türk-iş 3. Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım ve konfederasyonlara bağlı sendikaların şube Başkanları da katılarak destek verdi.

İZBAN'daki 340 işçi greve çıkınca, hiçbir sefer yapılamadı.

Demiryol-iş sendikası İzmirlilerin mağduriyet yaşamaması için diyaloğa açık olduklarını TCDD ve Belediyenin taleplerini karşılaması halinde anlaşma sağlanacağını belirtti.

HABER: BELMA YÜCEL

KAMERA: ERDEM ÖZDEMİR- AKIN KARA

ulusalkanal.com.tr

Uyarı levhasız radar cezasını iptal ettirdi Ekonomi Hükümetten dolar açıklaması Ekonomi Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinin büyük ikramiyesi belirlendi Ekonomi Altının gramı 131 liranın üzerine yükseldi Ekonomi