HDP'liler İmralı görüşmelerinde Öcalan'a parti kararlarının Kandil'de alındığını aktardı

"HDP'nin seçim komisyonları ve aday gösterdiği isimler Kandil'de belirlendi". HDP ve terör örgütü PKK arasındaki organik bağ HDP yöneticileri tarafından Abdullah Öcalan'a bu sözlerle aktarıldı. Böylece HDP'nin PKK tarafından yönetildiği 26 Nisan 2014'te İmralı'daki bu görüşme ile kayıtlara girmiş oldu.

Abone ol

İmralı görüşmelerinin tutanakları HDP'yi Kandil'deki PKK terör örgütü sorumlularının yönettiğini ortaya koydu.

26 Nisan 2014'te HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan ile milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in Abdullah Öcalan'la 29 Mart Yerel Seçimleri'ni değerlendiği görüşme tutanakları HDP ve PKK ilişkisine dair çarpıcı gerçeği gözler önüne serdi.

PKK tarafından Avrupa'da basılan "İmralı Notları" kitabında yer alan görüşme tutanaklarında HDP'nin nasıl yönetildiği de açığa çıktı. Abdullah Öcalan'a; parti komisyonlarında kimlerin yer alacağından seçimlerde aday gösterilecek isimlere kadar tüm kararların Kandil'deki PKK yöneticileri tarafından alındığı aktarıldı.

İMRALI GÖRÜŞMELERİ: HDP'NİN KARARLARI KANDİL'DE ALINIYOR

Abdullah Öcalan:

Kim belirledi bunları?

İdris Baluken: Seçim komisyonu tarafından belirlendi.

Abdullah Öcalan: Kimdir bu seçim komisyonu? Bunlar Kandil tarafından mı belirlendi yoksa siz mi belirlediniz?

Sırrı Süreyya Önder: Kandil belirledi başkanım.

Abdullah Öcalan: Tamamiyle mi onlar belirledi? Parti meclisinde belirlenmedi mi bu komisyonlar?

Pervin Buldan: Hayır, parti meclisinde yada merkez yürütme kurulunda belirlenmedi.

Görüşmedeki diyaloglardan HDP'nin yerel seçim sonuçlarından tatmin olmadığı anlaşılıyor. Öcalan, Kandil'deki PKK yöneticilerine de "hesap soracağım" mesajı gönderiyor.

ulusalkanal.com.tr

Bir günde bin 403 kaçak yakalandı Gündem MHP'li Semih Yalçın'dan muhaliflere tepki Gündem Genelkurmay: 733 terörist etkisiz hale getirildi Gündem Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Kerry konuştu Gündem