Türkmenler zor durumda!

Ülkelerindeki terör saldırılarından kaçıp Türkiye’ye sığındılar. Ancak buradaki yaşam şartları da her geçen gün daha da kötüye gidiyor. AFAD’ın Gaziantep'teki kampından izin alarak Ankara’ya gelen bir Türkmen, yaşadığı zorlukları Ulusal Kanal’a anlattı. AFAD’ın kendilerini “prefabrik evlerde kalacaksınız” diyerek kandırdığını söyleyen Türkmen çadırda kendilerine battaniye bile verilmediğini belirtti.

Abone ol

Türkmenlerden kamplara gidenler ise eski günlerini arıyor. Kendilerine verdiği sözlerin yerine getirilmemesinden şikayetçiler.

Gaziantep’teki mülteci kampında kalan bir Türkmen Ulusal Kanal’a çarpıcı açıklamalar yaptı. AFAD yetkililerinin kendilerine prefabrik evlerin bulunduğu bir video izlettiğini belirten Türkmen şu anda muşamba çadırda kaldıklarını söyledi.

Kamptan ayrılmak ise yasak. Yetkililer tarafından “sınır dışı edilmekle tehdit edilmişler”. Alabilecekleri izin de 10 günle sınırlı.

Türkmenlerin öncelikli talebi Suriye’li mülteciler gibi sağlık hizmetlerinden yararlanmak. Çocuğunun ateşler içinde yattığını söyleyen bir Türkmen kadın anlatıyor. Hastaneye gittiğinde “para olmadan çocuğuna bakamayız” yanıtını almış.

ulusalkanal.com.tr

CHP'li Hamzaçebi uyardı! Gündem “Cumhuriyet devrimlerini canımız pahasına koruyacağız“ Gündem Ankara'da sıcak saatler! Polisle çatıştılar! Gündem Türkiye'den çekiliyor! Gündem