Kadına şiddete karşı AKP'li vekilin önerisi: Mahalle namusu

AKP İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, kadına yönelik şiddete karşı, "mahalle namusu" modelini gündeme getirdi. Peki "Mahallenin namusu" modeli nasıl işleyecek. İşte Uçma'nın önerisi....

Abone ol

AKP İstanbul Milletvekili İsmet Uçma'nın kadına yönelik şiddeti önlemek için mecliste kurulan komisyonda ortaya attığı öneri tartışma konusu oldu. Uçma, şiddet gören kadınların kullandığı "panik butonu" yerine, "mahalle namusu" modelini ortaya attı.

Hürriyet gazetesinin komisyon tutanaklarına dayandırdığı haberine göre Uçma konuşmasında ilginç tespitler yaptı. Uçma, "Hep birlikte anılmaya değer bir iş yapalım. Bir rönesans yapalım." diye başladığı konuşmada "Fiziki gücünüz yetse siz erkekleri daha çok döversiniz mesela." ifadelerini kullandı.

Uçma, şiddet gören kadınların acil durumda kullanması için verilen "panik butonu" yerine "mahalle namusu" modelini önerdi.

Uçma, "Mahalle namusu" önerisini şu sözlerle anlattı: "Butonları biz örnek aile ve insanlardan oluşturabiliriz. Mahallenin namusu diye bir şey geliştirebiliriz, o mahallede birisine yönelik bir şey yapılıyorsa herkes ona sahip çıkar ve hakikaten de yapanı neredeyse ifna (Yok etmek) eder."

ulusalkanal.com.tr

Mustafa Mutlu yazdı: Zafer % 99,9 bizim Gündem Devlet Bahçeli, Strazburg'a gitmek isteyen MHP'li vekili böyle tehdit etti Gündem ''Bir Türk olarak gururlanıyorum'' Gündem Perinçek'in emperyalizme karşı savaşı! Gündem