Baklavanın sırrı!

Türk mutfağının geleneksel tatlısı, bayramların olmazsa olmazı Baklava... Fıstıklı ve cevizli çeşitleriyle bayram ikramlıklarının en lezzetlisi... Yemek kolay ama baklavayı yapmak o kadar kolay değil... Özellikle o incecik yufkayı açmak usta işi, bilek işi... Ekibimiz de vazgeçilmez lezzetin sırrını ustasına sordu.

Abone ol

Altın sarısı rengiyle, çıtır çıtır kıvamıyla tatlıların gözdesi olan bu lezzetli baklavaları yapmak düşündüğünüz kadar kolay değil.

İncecik yufkasını, çıtır çıtır sesini ve o inanılmaz lezzetini elde etmek için yılların deneyimine sahip olmak gerek.

Ancak deneyim de yeterli değil baklavanın püf noktalarını da bilmelisiniz.

Baklavanın nasıl yapıldığını öğrenmek için Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü'nün kapısını çaldık.

Nadir Bey bizi kırmadı ve iyi baklavanın sırlarını bizimle paylaştı.

Kaliteli ham madde, işi bilen ehil ustalar baklava için altın kural.

Bir tepsi baklavanın yapımı yaklaşık 3,5 saat sürüyor.

Ve tabi bu muhteşem lezzetli baklavaları yemenin de bir kuralı var.

HABER: EDA ÇON

KAMERA: İNANÇ SARAÇOĞLU

İstanbul için tarihi karar! Kaderi değişecek Yurt Yola çıkacaklar dikkat! İstanbul'da trafik felç! Çok kritik uyarı geldi Yurt Serinlemek için baraj gölüne giren şahıs kayboldu Yurt Patlayan televizyon nedeniyle yangın çıktı Yurt