Mahkeme Dündar ve Gül hakkında kararını verdi

Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı MİT TIR'ları davasında karar çıktı. Mahkeme, Can Dündar'a 5 yıl 10 ay, Erdem Gül'e ise 5 yıl hapis cezası verdi. Dündar ve Gül hakkında yapılan casusluk suçlamasına ilişkin dosyanın ayrılmasına karar veren mahkeme, " darbeye teşebbüs suçlamasıyla ilgili ise beraat kararına hükmetti

Abone ol

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında açılan MİT TIR'ları davasında karar çıktı.

14. Ağır Ceza Mahkemesi, devletin gizli kalması gereken bilgileri temin etmek ve açıklamak suçundan Can Dündar'a 5 yıl 10 ay, Erdem Gül'e ise devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak suçundan 5 yıl hapis cezası verdi.

Çağlayan Adliyesi'nde görülen ve kapalı olarak gerçekleşen duruşmada son savunmaları alan mahkeme, kararı açıklamak için 2 saatlik bir ara verdi.

Ara sonrası toplanan mahkeme, Can Dündar'a yapılan saldırı girşimini kınayarak Dündar'a geçmiş olsun dileklerin iletti.

Kararı açıklayan heyet, Can Dündar'a 5 yıl 10 ay, Erdem Gül'e ise devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak suçundan 5 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme Can Dündar ve Erdem Gül'ün Fethullahçı terör örgütüne yardım etmek suçundan dosyasının ayrılmasına karar verdi.

Hükümete darbeye teşebbüs suçlamasıyla ilgili ise beraat kararına hükmedildi.

İkili hakkında yurt dışı çıkış yasaklarının ayrı ayrı kaldırılmasına karar veren mahkeme heyeti, Erdem Gül'ün seçme ve seçilme haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmasına karar verdi.

Dündar ve Gül'ün tutuksuzluğu ise devam edecek.

ulusalkanal.com.tr

Hukukçular Bekir Bozdağ’ın bu açıklamaları için ne dedi? Gündem Hukukçular Bekir Bozdağ’ın bu açıklamaları için ne dedi? Gündem Bayraktar: Rusya'nın uyguladığı ambargo Nisan ayında derinleşti Gündem Call center üzerinden vatandaşları dolandıran 15 kişi yakalandı Gündem