Rus uçağının karakutu kayıtları 21 Aralık'ta açıklacak

Ve karakutu açıldı... Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili gerçeklerin ortaya çıkması için geri sayım başladı. Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin 24 Kasım'da Suriye'de düşürdüğü SU-24'ün karakutusunu gazetecilerin önünde açtı. İlk verilerin 21 Aralık'ta kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi

Abone ol

Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye tarafından düşürülen uçaklarının karakutusunu açtı. Karakutunun açılmasını Amerikalı, İngiliz ve Çinli yetkililer de takip etti.

Basın toplantısında gazeteciler önünde açılan karakutunun yarın laboratuvarda incelenmeye başlanacağı açıklandı. Açıklamayı yapan Rusya Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Sergey Dronov, elde edilen ilk verilerin 21 Aralık Pazartesi günü kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu.

Karakutu içindeki 8 çipten 3'ünün tamamen zarar gördüğünü belirten Dronov, karakutunun yalnızca yere çakılma nedeniyle değil Türk F16'larının fırlattığı füzeler yüzünden de zarar görmüş olabileceğini söyledi.

Dronov, karakutunun kaydedicisini basın mensuplarına göstererek bu parçanın 20 saatlik uçuş verilerini kaydedebildiğini söyledi. Ruslara göre düşürülme, uçuşun 40'ıncı dakikasında meydana geldi.

Öte yandan karakutu kayıtlarının incelenmesi için 14 farklı ülkeden uzman davet edildiğini ama bu teklife sadece ABD, Çin ve İngiltere'nin olumlu yanıt verdiği açıklandı.

Beşar Esad, Hollanda’da yayın yapan bir televizyon kanalına çıktı, Batı ile böyle alay etti Dünya BM Güvenlik Konseyi'nden IŞİD kararı Dünya 200 yaşında dev semender Dünya ABD, Türkiye'nin itirazlarına rağmen Suriye'deki Araplara karadan mühimmat sevkiyatı yaptı Dünya