Pyongyang'tan Trump'a yanıt! "Düşman üslerini yok etmeye hazırız"

Amerika Başkanı Donald Trump'un Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı tehditkar açıklamaya Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti aynı sertlikle yanıt verdi. Kore yönetimi, provokasyona dair en ufak bir işaret görmeleri durumunda, "düşman üslerini yok etmeye hazır" olduklarını açıkladı

Abone ol

Amerika Başkanı Donald Trump'ın Birleşmiş Milletler kürsüsünden tehdit etti. Pyongyan o tehdide aynı sertlikle yanıt verdi.

Trump, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na yaptığı konuşmada, "Mecbur bırakılırsak Kuzey Kore'yi yok etmekten başka seçeneğimiz kalmaz" ifadelerini kullanmıştı.

Kuzey Kore Haber Ajansı KCNA'nın aktardığına göre Pyongyang yönetimi bu açıklamaya sert tepki verdi.

"En güçlü nükleer silahlar devleti olarak yükselen Kuzey Kore, emsalsiz zorluklar ve girişimlere rağmen yaptırımlardan, baskıdan ve savaştan korkmuyor" açıklaması yapan Pyongyang, provokasyona dair en ufak bir işarette, kararlı ve önleyici saldırılarıyla ‘düşman üslerini yok etmeye' hazır olduğunu duyurdu.

Açıklamada, "Amerika'nın yüzleşme ve savaşı tercih etmesi durumunda korkunç bir nükleer saldırı, zavallı ve nihai bir harabeyle karşılaşacak" ifadelerine yer verildi.

ulusal.com.tr

Gana'da kabileler arası çatışma: 13 ölü Dünya Ortadoğu Forumu'nda FETÖ skandalı Dünya İspanya'da referandum krizi! Katalonya Başkanı: Geri adım atmayacağız Dünya İbadi'den Barzani referandumu açıklaması: Kan dökülür Dünya