Dark Web'den dikkat çeken iddia

Karanlık ağ içeriği Dark Web tartışma yaratan bir iddiayı gündeme taşıdı. "e-Devlet" üzerinden bütün icra dosyalarının kaldırabileceği iddia edildi. Dijital İletişim uzmanları ise "siber tehdit aktörünün" dikkate alınmaması gerektiğini ifade etti. Bilgilerin kurumların veri tabanlarında kalıcı olduğu vurgulandı.

Abone ol

İcra dosyası olan milyonlarca kişi Dark Web'in tartışma yaratan bir iddiasını konuşuyor.

Karanlık ağ içeriği olan Dark Web, icra dosyalarına ilişkin dikkat çeken bir iddia ortaya koydu. "e-Devlet" üzerinden bütün icra dosyalarının kaldırabileceği bir siber tehdit aktörü paylaşımı yapıldı.

Söz konusu paylaşımda siber dolandırıcıların yeni hedefinin icralık olan vatandaşlar olduğu öne sürüldü.

İCRA DOSYALARI SİLİNEBİLİR Mİ?

Tartışma yaratan iddiaları Dijital İletişim uzmanı Doç. Dr. Ali Murat Kırık değerlendirdi. Dosyaların silinme durumunun olumsuzluğa yol açmayacağını ifade etti.

Kırık, kanıt olmadığı takdirde dosyaların silinmesinin bir anlam ifade etmediğini söyledi. Ayrıca ödeme listelerinin yedeklendiğini belirtti.

4 yılda 500 bin siber saldırı önlendi Bilim ve Teknoloji Türkiye'nin ilk çoklu bombaatarı göreve hazır Bilim ve Teknoloji Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Petek Aşkar Ulusal Kanal'a konuştu: Türkiye'nin 'Zeka Gücü'ne 25 yeni sınıf Bilim ve Teknoloji Türk Yıldızları'ndan 360 derecelik nefes kesen gösteri Bilim ve Teknoloji