AKP içinde tartışmalar sürüyor!

AKP'deki istişare görüşmeleri devam ediyor. AKP Milletvekilleri "CHP ile koalisyon yaparsak çözüm süreci devam eder" görüşünde. O görüşüte olan milletvekillerinden Orhan Miroğlu, "kimle kurulursa kurulsun koalisyonun yumuşak karnı çözüm süreci olmalı" dedi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, parti içindeki koalisyon istişarelerini sürdürüyor. Davutoğlu dün Doğu, Güneydoğu, İç Anadolu, Ege ve Akdeniz Bölgesi milletvekilleri ile üç ayrı grup halinde görüştü.

Milletvekillerinin bir kısmı CHP, bir kısmı da MHP ile koalisyonu savundu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki HDP’nin oylarının yüksek olduğu il temsilcileri CHP ile koalisyonu doğru bulduklarını belirtti.

CHP'den yana görüş bildirenlerin ana nedeni açılımın devam ettirilmesi. AKP milletvekili Orhan Miroğlu "kimle kurulursa kurulsun koalisyonun yumuşak karnı çözüm süreci olmalı" dedi.

Erzurum, Gaziantep, Elazığ gibi iller ile İç Anadolu ile bazı Akdeniz ve Ege Bölgesi milletvekilleri ise MHP ile koalisyonun doğru olacağını görüşünde.

HDP'ye ilişkin yapılan değerlendirilmeler ise bu partiyle koalisyon kapılarının neredeyse kapandığı fikrini güçlendirdi.

ulusalkanal.com.tr

TSK'dan Balyoz davasıyla ilgili açıklama Gündem Tayyip Erdoğan: Kişi başı 30 TL Gündem ''Acil olarak 70 bin bilişim uzmanına ihtiyaç var'' Gündem Erdoğan sinyali verdi! Gündem