Merkel "Müzakereler askıya alınabilir"

Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye'nin Avrupa Birliği müzakerelerine ilişkin konuştu. Öncekilere kıyasla daha alt perdeden konuşan Merkel "Türkiye ile müzakereler sonlandırılamasa da, askıya alınabilir” dedi.

Abone ol

PKK'nın Almanya'daki faaliyetlerine göz yuman, Türkiye'yeyi Avrupa birliği ile tehdit eden Almanya Başbakanı Angela Merkel'den yeni bir açıklama geldi.

Alman Passauer Neuen Presse gazetesine açıklama yapan Şansölye, Türkiye ile ilgili konuştu. Avrupa Birliği ile müzakerelere ilişkin daha önce yaptığı açıklamalardan geri adım attı "Türkiye ile müzakereler sonlandırılamasa da askıya alınabilir” dedi.

Merkel, müzakerelerin sonlandırılabilmesi için 28 üye ülkenin oybirliğiyle karar alması gerektiğini ancak bazı ülkelerin buna karşı çıktığını açıkladı.

Terör örgütü üyeliği ve yardım etmekten tutuklu bulunan Alman vatandaşları üzerinden Türkiye'yi yine hukuksuzlukla suçladı Merkel. Bu yüzden ekonomik işbirliğinde geri çekilmeyi sürdüreceklerini söyledi.

AB'ye aday bir ülkenin tam üyelik müzakerelerinin askıya alınması için, 28 üyeden AB içindeki vatandaşların yüzde 65'ini temsil eden 16'sının oy vermesi gerekiyor.

ulusal.com.tr

Dünyada 9 kişiden 1'i aç uyuyor Dünya İngiliz medyasının iddiası: Kral Salman görevi oğluna bırakacak Dünya Musul'da bombalı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var Dünya Baklavanın ünü sınırları aşıyor Dünya