19 Haziran’da toplanacak kurultay için son hazırlıklar yapılıyor

MHP’de olağanüstü kurultay hareketliliği hız kazandı. Parti içi muhalefet, 19 Haziran’da toplanacak tüzük gündemli olağanüstü kurultay için son hazırlıklarını yapıyor. Genel Merkez’in tanımadığı Kurultayın yapılacağı salona Atatürk ve Türkeş fotoğraflarının yanı sıra Devlet Bahçeli’nin fotoğrafı da asıldı.

Abone ol

MHP’de aylardır beklenen ve planlanan tüzük gündemli olağanüstü kurultay için geri sayım başladı.

Tüzük değişikliği yapmak üzere muhaliflerin toplayacağı kurultayı Genel Merkez tanımıyor. Mevcut yönetim 19 Haziran’da toplanması planlanan tüzük gündemli olağanüstü kurultayın MHP’ye bir darbe teşebbüsü olduğu görüşünde.

Partisinin Konya il teşkilatının düzenlediği iftar programında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, delegeleri kurultaya katılmamaya çağırdı.

Muhalifler ise kurultayı yapma konusunda kararlı.

Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ Meclis’te düzenlediği basın toplantısında delegeleri kurultaya çağırdı.

Pazar günü Esenboğa Anadolu Otel’de yapılacak olağanüstü kurultay için prova yapıldı.

Kurultayın yapılacağı salona Atatürk ve Türkeş fotoğraflarının yanı sıra Devlet Bahçeli’nin fotoğrafı da asıldı.

Muhaliflerin hazırlığına göre Divan Başkanı seçilecek kişi açılışı yapmak üzere Genel Başkan ya da teşkilât işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı’nı davet edecek. Bu isimler salonda bulunmadığı için kurultay ilanında yer alan gündeme göre toplantı devam edecek.

Bu aşamada Genel Merkez’in “kurultay geçerli olmayacak” tezi devreye geriyor. Zira mevcut yönetime göre bu, kurultay açılışının tüzüğün 64’üncü maddesine uygun olarak yapılmayacağı anlamına geliyor.

ulusalkanal.com.tr

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: Atatürk'e atıfta bulunan yasalar yeni anayasada olmayacak Gündem Jandarma teşkilatının kuruluşunun 177'nci yılı törenlerle kutlandı Gündem Danıştay ve Yargıtay paketi Adalet Komisyonu'nda görüşülecek Gündem Erdoğan: Göreve devam ediyoruz, PKK'yı bitirmemiz lazım Gündem