Gri ve turuncu kategorideki teröristler etkisiz hale getirildi

TSK hem yalanla hem de terörle mücadele ediyor. Yurt içindeki operasyonlarda 9 terörist etkisiz hale getirildi. Suriye'de PKK'nın sivilleri hedef alacak şekilde tuzakladığı bombalar da komandolar sayesinde imha edildi. Bütün bu gelişmelere rağmen TSK'nın sivilleri hedef aldığı iddia edildi. Milli Savunma Bakanlığı o iddiaları yalanladı. TSK için sivillerin, çevrenin ve dini eserlerin dokunulmaz olduğu belirtildi.

Abone ol

Terör operasyonlarında siviller gözetiliyor, teröristler hedef alınıyor. Yurt içindeki operasyonlara hız verildi.

Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde işçilere saldıran 3 PKK’lı etkisiz hale getirildi. Tunceli’de hava destekli operasyonda yine 3 terörist daha öldürüldü.Üstelik o PKK’lılardan biri gri listede aranan Osman İşleyen’di. Suriye’nin kuzeyinden kaçan 1 PKK’lı da Şanlıurfa’da teslim oldu.

Turuncu listedeki DHKP/C üyesi Avukat Özgür Y. ve hakkında 10 yıl 6 ay kesinleşmiş cezası bulunan Avukat Süleyman G. de İstanbul'da yakalandı. 6 ayrı suçtan aranan Özgür Y.’nin 13 yıl 6 ay kesilmiş cezası bulunuyor.

Operasyonlarda sivillerin güvenliği öncelikli. PKK’lılar tarafından Suriye’de Barış Pınarı Bölgesine tuzaklanan 6 havan mühimmatı, tespit edildi. Komandolar sayesinde büyük bir facia önlendi.

Bazı hesaplarda sivillerin hedef alındığı iddia edildi. Milli Savunma Bakanlığı açıklama yaptı. Haberleri yalanladı. Sivil hassasiyeti vurgulandı.

ulusal.com.tr

Milyonlarca öğrenci YKS’ye girecek Gündem Derya Sert anne oldu Gündem TSK’dan FETÖ izleri siliniyor Gündem Karadeniz – Akdeniz Dostluk ve Barış Planı Rusya gündeminde baş sıralarda Gündem