ÖSYM soruşturmasında son dakika gelişmesi

F tipe örgüte yönelik bir soruşturma daha tamamlandı, KPSS iddianamesi mahkemeye gönderildi. İddianamede 54'ü tutuklu 230 şüphelinin yer aldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da açıklama yaparak "F tipi örgütün ÖSYM ve diğer kurumların sınavlarında soruları çaldığı tespit edildi" dedi

Abone ol

10 Temmuz 2012'de Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda soruların çalınmasıyla ilgili iddianame mahkemeye gönderildi.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman F tipi örgüte yönelik KPSS soruşturmasını tamamladı. İddianamede 54'ü tutuklu 230 şüpheli hakkında dava açılması talep edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturmayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada F tipi örgütün tüm sınav sorularını önceden ele geçirdiği belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı: Tüm sınav sorularını önceden almışlar ÖSYM'nin ve kurumların yaptığı tüm sınav sorularını önceden elde ettiğine dair deliller bulunan F tipi örgütün bu faaliyeti, cumhuriyet ve topluma yönelik bir eylemdir.

15 şüpheliye terör örgütü kurmak ve yönetmek, 202 şühepliye terör örgütüne üye olmak, zincirleme dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik ile 4 şüpheliye de terör örgütüne yardım etmek suçlamaları yöneltildi.

Bin 421 sayfalık iddianamede ÖSYM ve Maliye Bakanlığı'nın da yer aldığı 272 müşteki yer aldı.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan ve Şimşek İstanbul'daki programını iptal etti Gündem "Bu ödülü 19 Mayıs’ta Anıtkabir’de Atatürk’e sunacağım" Gündem Mahkeme Can Dündar ve Erdem Gül hakkında kararını verdi Gündem Evet kıyamet! Ama kimin için kıyamet! Gündem