Maltepe'de son durum ne? "25 gün daha sürer"

CHP'li Barış Yarkadaş, İstanbul Maltepe'de 12 kurulun lağvedildiğini belirtti. Yarkadaş, "Şu an sadece iki kurul sayım yapıyor. Saatte iki sandık sayılıyor. Bu hızla gidildiği takdirde geride kalan 176 sandığın sayımı 9 gün sürecek" ifadelerini kullandı. CHP'li isim, "Maltepe'deki iki Sayım Kurulu şu ana kadar sadece 14 sandığı sayabildi. Eğer diğer kurullar YSK kararına rağmen lağvedilmemiş olsaydı, sayımların tamamı bitecek, İmamoğlu mazbatasını yarın alacaktı" bilgilerini paylaştı. Barış Yarkadaş, "Eğer YSK, pazar günü verdiği kararın arkasında durmaz ve 400 sandığı yeniden ve sadece iki kurula saydırırsa, bu işlem yaklaşık 25 gün daha sürer" detayını paylaştı

Abone ol

CHP'li eski milletvekili, gazeteci Barış Yarkadaş, İstanbulMaltepe'deki son durumu aktardı.

Yarkadaş, şunları belirtti:

"YSK'nın açık kararına rağmen Maltepe'deki 12 kurul lağvedildi. Şu an sadece iki kurul sayım yapıyor. Saatte iki sandık sayılıyor. Bu hızla gidildiği takdirde geride kalan 176 sandığın sayımı 9 gün sürecek. 400 sandığın yeniden sayılması yönünde kararı verilmesini düşünemiyorum!

2- Eğer YSK, pazar günü verdiği kararın arkasında durmaz ve 400 sandığı yeniden ve sadece iki kurula saydırırsa, bu işlem yaklaşık 25 gün daha sürer. Bu da Türkiye'nin daha çok enerji ve zaman kaybetmesidir. Annesiyle nöbete gelmek zorunda kalan kardeşimizin geleceğini çalmayın!

3- Maltepe'deki iki Sayım Kurulu şu ana kadar sadece 14 sandığı sayabildi. Eğer diğer kurullar YSK kararına rağmen lağvedilmemiş olsaydı, sayımların tamamı bitecek, İmamoğlu mazbatasını yarın alacaktı. Sayımın neden geciktirildiği ve engellendiği çok açık değil mi?"

ulusal.com.tr

CHP'li Ekrem İmamoğlu'ndan art arda Maltepe ve işsizlik açıklaması Gündem CHP'den Maltepe'deki sürece dair değerlendirme Gündem AKP'den Maltepe süreci tamamlanmadan yeni hamle Gündem Doğu Perinçek'ten Macron'a mektup Gündem